top of page
Etsi
 • Marko Ertunc

57,6M2 P12.5 LED-videoverho Koskikeskuksen keskusaukiolle


Ylpeänä julkistamme Suomen vuoden 2012 suurimman sisäkäytössä kiinteässä asennuksessa olevan LED-videoseinän ja kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneita onnistuneesta toimituksesta.

Tampereen Koskikeskus uusiutui

Tampereen Kauppakeskus Koskikeskus on ollut saneerauksessa ja uudistunut kauppakeskus avattiin virallisesti vieraille 15.11.2012. Uusi toimittamamme LED-videoseinä toimii avajaistilaisuudessa keskeisessä roolissa. Näytölle ajetaan LIVE-kamerakuvaa, mainosvideoita, näyttävää grafiikkaa sekä VJ:tten tuottamaa sisältöä.

Tulevaisuudessa toimittamamme LED-jumboscreeni toimii Koskikeskuksen keskusaukiossa tehokkaana keskeisenä viestintäratkaisuna mainonnalle, tiedotteille sekä viihteelle.

Toimittamamme ratkaisu korvaa aiemmin käytetyt suurkuvamainosbanderollit. Uusi valtava LED-videoseinäratkaisu on loistava esimerkki kuinka ratkaisuillamme voidaan tuottaa kustannustehokasta ja huomiota herättävää digitaalista viestintää.

LED-videoseinän toimeksianto

Asiakkaamme halusi kauppakeskukseen näköalahissin eteen suuren ja näyttävän videoseinän, joka on kevyt, osittain läpinäkyvä, tarkka ja valovoimainen – kustannustehokkaasti. Annettujen tietojen perusteella kartoitimme ympäristön sekä tavoitetta ja suunnittelimme ratkaisun, joka vastaa mahdollisimman hyvin tarvetta. Toimitimme Tampereen Kauppakeskus Koskikeskuksen keskusaukioon 57,6m2 kokoisen ripustettavan P12.5 LED-videoverho videoseinän.

LED-videoverhoratkaisun tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Koko 4,8m x 12m (57,6m2)

 • Videoseinä koostuu 180 paneelista

 • Resoluutio 384px x 960px

 • Pikselitiheys P12,5

 • Pikselimäärä 6400px / m2 yhteensä 368 640

 • LED-tekniikka 3-in-1 SMD 3528

 • Kirkkaus 1100cm / m2

 • Katselukulma 140 x 140 -astetta

 • Läpinäkyvyys 38%

 • Virrankulutus 6,048kW – 18,15kW (keskiverto – max)

 • Kokonaispaino on noin 1500kg.

LED-videoseinä avaimet käteen toimituksena

Näytön toimitus sisälsi tekniikan lisäksi projektijohdon. Suuren näytön kokonaistoimitus vaati useita yhteystyökumppaneita ja paljon ammattiosaamista eri osa-alueista. Projektijohtomme keskeisin rooli oli kymmenien eri toimijoiden työn aikatauluttaminen ja sovittaminen kauppakeskuksen muun saneerauksen keskelle. Toimituksessa oli mukana esimerkiksi kauppakeskuksen arkkitehdit, kauppakeskuksen markkinointiyksikkö ja johto, konsultti, insinööritoimisto, rakennesuunnittelija, sähkösuunnittelutoimisto, sähköasentaja, metallirakennevalmistaja, rakennusurakoitsija, sisällöntuottajia sekä mediamyyjiä. Olemme aiemmin toimittaneet Kauppakeskus Koskikeskuksen julkisivunäytön, joten tunsimme ennestään kauppakeskuksen urakoitsijoita, joka helpotti projektin aloittamisen ja läpi viemisen. Haastavasta asennusympäristöstä huolimatta saimme kaikkien osapuolien sitouttamisella toimitettua ratkaisun suunnitellusti ja aikataulussa.

Kohteessa suurimpia haasteita oli kantavien rakenteiden suunnitteleminen ja toteuttaminen sekä rajoitettu asennusaika. Kantavat rakenteet sijaitsevat kauppakeskuksessa noin 25m korkeudella ja koska kauppakeskuksen keskusaukiota ei voitu sulkea asennuksen ajaksi kaikki työt tehtiin yöaikaan. Tämän vuoksi emme voineet rakentaa mitään kiinteitä rakennustelineitä. Kaikki asentamiseen tarvittava välineistö piti siirtää aamulla piiloon. Myös asennuskorkeus sekä asennettavien rakenteiden paino asetti korkeita vaatimuksia. Esimerkiksi käytettävien nostimien piti olla riittävän kevyitä, jotta keskusaukion lattia kestäisi niiden painon sekä riittävän pieniä, jotta nostimella voitiin liikkua kauppakeskuksen käytävillä. Silti nostimien piti pystyä nostamaan painavia kantavia rautarakenteita ja työmiehet 25m korkeuteen.Kaikki asennustyöt tehtiin yöaikaan, sopivat nostimet löytyivät ja kantavien rakenteiden nostaminen onnistui. Kun rakenteet olivat paikallaan aloitimme LED-videoverhon asentamisen moduuli kerralla. Kun kaikki 180 moduulia oli asennettu LED-videoseinä vaati vielä viimeisen hienosäädön ja kalibroinnin. Ratkaisu oli valmis noin neljä kuukautta tilauksen jälkeen ja noin kaksi viikkoa asentamisen aloittamisesta.

Tehokas ratkaisu

Toimitimme asiakkaalle kustannustehokkaan ratkaisun aikataulussa ja vastaamme jatkossa teknisestä tuesta sekä ylläpidosta. Hallinnoimme videoseinää etäjärjestelmällä sekä kamerayhteydellä ja varastoimme myös tärkeimpiä varaosia katkeamattoman toiminnan varmistamiseksi.

Suuren LED-videonäytön tilaaminen

Suunnitteletteko suuren LED-videoseinän tilaamista? Asiantuntijamme ovat käytettävissänne. Asiantuntijamme kartoittaa tarpeen, ympäristön sekä ratkaisun funktioita. Ratkaisu suunnitellaan ja optimoidaan alusta alkaen ympäristöön, asiakkaan tarpeeseen ja kaupalliseen tavoitteeseen. Tarjoamme asiantuntemustamme käyttöönne ja keskustelemme mielellämme osatoteutuksesta sekä suuremmasta kokonaisuudesta alkaen tekniikasta aina ratkaisun kaupalliseen soveltamiseen. Tavoitteemme on, että ratkaisu on asiakkaalle investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Oikein toteutettuna moninkertaisesti. Ota yhteyttä ja kysy lisää.


66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page