top of page
Etsi
  • Marko Ertunc

25.8m2 P3 DiLED® Led-screen


Toteutimme elokuussa 2016 Arvo2 -rakennuksen keltaiseen luentosaliin näyttävän 25.8m2 kokoisen DiLED LED-screen -videoseinän P3 pikselitiheydellä.

Lyhyesti

Kohde: Arvo2, Tampere

Ratkaisu: Luentosalin saumaton ja kirkas LED-screen

Malli: DiLED® A3i

Koko: 6.7m x 3.8m = 25.8m2

Resoluutio: 2240px x 1280px

Kirkkaus: 1500nit/m2

Toimitus aikataulussa

Projektin ensimmäiset askeleet otettiin jo vuonna 2013 kun kartoitimme toteutusta ja konsultoimme sähkösuunnittelijaa erilaisista teknisistä mahdollisuuksista. Kun projekti käynnistyi keväällä 2016 toimitimme optimoidun ratkaisun kohteeseen 10vk tilauksesta ja ratkaisu otettiin käyttöön suunnitellusti aikataulussa.

Arvo2 kohteesta

Arvo2 on Tampereen Kaupin kampukseen rakennetun lääketieteenlaitoksen uudisrakennus, joka avasi ovensa opiskelijoille 2016 syksyn lukukaudelle. Rakennus on Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttama ja pääurakoitsijana toimi NCC.

Suuren hankkeen keskiössä on arkkitehtuurisesti vaikuttava keltainen luentosali, joka tunnetaan myös lempinimellä akvaario. Sali sijaitsee lähes keskellä rakennusta ja saliin näkee sisälle käytävien varrelta jokaisesta kerroksesta ja joka puolelta suurista ikkunoista. Lisäksi salin katossa on suuret ulkoikkunat joilla salia valaistaan luonnonvalolla. Varsinkin aurinkoisella säällä sali on luonnostaan erittäin valoisa.

Luentoja, seminaareja ja kokouksia

Keltainen sali toimii lääketieteenlaitoksen monitoimitilana ja se on varustettu tasokkaalla kokoustekniikalla. Salissa pidetään luentoja, seminaareja sekä kokouksia kaiken kokoisille ryhmille. Kun kohteen sähkösuunnittelija aloitti hankkeen työstämisen vuosia aikaisemmin, tutustuimme hankkeen suunnitelmiin. Suunnittelijalle sekä meille selvisi nopeasti, että vaativat kokoustekniikan tarpeet sekä erittäin avara ja valoisa tila vaatii suuren ja valovoimaisen videoseinän tilaisuuksien materiaalien esittämiseen.

Laadimme sähkösuunnittelijalle esityksen erilaisista käytettävistä tekniikoista ja suunnittelija valitsi vaihtoehdoista DiLED LED-screen videoseinäratkaisun. LED-screen -tekniikkaan perustuva ratkaisu oli järkevin vaihtoehto suuren seminaarisalin esityspinnaksi ylivoimaisen kirkkauden vuoksi.

Ripustettava, kevyt, ohut, edestä huollettava, äänetön, saumaton,

tarkka, valovoimainen, energiatehokas ja pitkäikäinen 2K LED-screen kustannustehokkaasti

Asiakkaan ja itsemme määrittämät vaatimukset ratkaisulle olivat ehkä uramme vaativimmat. Tämän vuoksi optimoimme ratkaisun lähes nollasta ja suunnittelimme ratkaisun ympärille uuden tuotteen DiLED A3i, jossa yhdistyy vuosien varrella keräämämme käytännön kokemus.

Ripustettava LED-screen

Kohteen tila sekä katon kantavuus oli rajallinen joten suunnittelimme ratkaisun joka on ohut, jäykkä ja kevyt.

Ripustaminen on järkevää kun kohteessa on kantava katto tai muu ripustamiseen soveltuva kantava rakenne. Videoseinän ripustaminen on suhteellisen nopeaa ja kustannustehokasta verrattuna seinään kiinnitettävään ratkaisuun.

Ripustettavissa ratkaisuissa on tärkeää muistaa kuinka videoseinän paino jakautuu ja yrittää vääntää rakenteita paneeleiden liitoskohdista. Tämä vääntö voi aiheuttaa erityisesti tiheäpikselisessä videoseinässä saumoja ja epäsäännöllisiä kaaria, jotka vaikuttavat lopulliseen kuvan laatuun.

Valetusta alumiinista valmistettu ja CNC-koneella työstetty DiLED A3i videoseinäpaneeli

Valmistimme videoseinän paneelit valetusta alumiinista. Näin paneelista saatiin kevyt ja jäykkä. Lisäksi CNC-koneella työstettävä valettu alumiini voitiin valmistaa minimaalisilla toleransseilla. Näin syntyi runko uudelle DiLED A3i paneelille, joka päivitetään pian tuotevalikoimiimme.

Uusi runko on merkittävästi parempi kuin aikaisemmat kiinteästi sisälle asennettavat mallimme, jonka vuoksi tulemme korvaamaan useita vanhoja tuotteita päivitetyllä versiolla.

Äänetön edestä asennettava ja huollettava LED-screen

Edestä asennettava ja huollettava LED-screen tarkoittaa, että videoseinän paneelien runko pystytään asentamaan edestä ja kiinnittämään toisiinsa edestä, led-moduulit asennetaan edestä, ohjauspiirit ja virtalähteet asennetaan edestä ja kaikki kaapelointi asennetaan edestä. Lisäksi kaikki nämä osat huolletaan, korjataan ja vaihdetaan edestä. Uudessa DiLED A3i mallissamme olemme ottaneet huomioon kaikki nämä vaatimukset ja onnistuimme paketoimaan nämä ominaisuudet noin 70mm syvään paneelin runkoon.

Lisäksi edellä mainitut osat on aseteltu niin, että virtalähteen sekä ohjauspiirien lämpö haihtuu passiivisesti täysin metallisen rungon avulla ilman mekaanista ilmankiertoa. Näin videoseinä on täysin äänetön eikä lämpene liikaa vaikka aurinko paistaa kattoikkunoista suoraan videoseinään. Tämä lisää ratkaisun elinikää.

Riittävän kirkas ja miellyttävän himmeä - automaattisesti

Keltaisessa salissa pidetään seminaareja ja luentoja aamu- tai iltahämärällä sekä päivällä jolloin aurinko paistaa suurista kattoikkunoista suoraan videoseinän pintaan. Aurinkoisella säällä videoseinän pitää olla erittäin valovoimainen, jotta sisältö erottuu, ja hämärällä videoseinä on himmeämmällä eikä häikäise.

Ratkaisuun on lisätty automaattinen kirkkaudensäätö joka reagoi dynaamisesti ja pehmeästi salin valoisuuteen. Tämä varmistaa, että sisältö erottuu kaikissa olosuhteissa eikä oppilaiden tarvitse huokailla kun kalvon sisältö ei erotu aurinkoisena päivänä tai häikäise hämärällä.

Tiheä pikselinen ja tarkka 2K LED-screen

Koska asiakkaan sisältö on useasti opetustilanteeseen liittyvää PowerPoint- ja presentaatio tyyppistä aineistoa, LED-screen valmistettiin tarkalla 3mm pikselitiheydellä (P3). LED-screen videoseinän natiiviresoluutio on 2180px x 1180px joka varmistaa, että kun luennoitsija kytkee tietokoneen FullHD -ulostulolla videoseinälle, esityksen jokainen kirjasin ja pieninkin fontti erottuu videoseinällä tarkasti.

Aina oikean kokoinen kuva = automaattinen skaalaustoiminto

Koska osa tietokoneista ei välttämättä näytä sisältöä edes FullHD -tarkkuudella (1920px x 1080px) LED-screen on varustettu skaalaimella, joka säätää automaattisesti kuvan näkymään koko videoseinällä ilman, että opettajan tarvitsee huolehtia.

Loistava kuvanlaatu koko eliniän ajan = valkotasapaino = pikselikohtainen kalibrointi

Kaikki uudet suunnittelemamme ratkaisut ajatellaan pitkäikäisinä investointeina joiden tulee palvella luotettavasti, jopa vuosikymmen.

LED-screen tyyppisissä ratkaisuissa käytettävät LED-pikselit ikääntyvät eri nopeudella riippuen valitusta laadusta. Varmaa on, että kaikki pikselit ikääntyvät pikkuhiljaa laadusta riippumatta. Ainoa tapa hallita kuvanlaatua pitkällä tähtäimellä on valmistaa led-moduulit pikselikohtaisella kalibroinnilla. Tästä eteenpäin kaikissa toimittamissamme videoseinäratkaisuissa tullaan hyödyntämään pikselikohtaista kalibrointia joka tarkoittaa, että investointi on hieman suurempi mutta mahdollistaa täydellisen valkotasapainon säätämisen pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka videoseinän kirkkaus himmenisi pikkuhiljaa, kuvanlaatu pysyy uuden veroisena.

Nopea huolto ja automaattinen vikailmoitusjärjestelmä

Elektroniikkaan tulee vikatilanteita jossain vaiheessa pitkää elinkaarta. Olemme varautuneet tähän vuodesta 2015 lähtien varustamalla kaikki LED-screen -ratkaisumme automaattisella vian ilmoitusjärjestelmällä.

Virtuaalinen valvomomme hälyttää ja ilmoittaa ongelmasta sähköpostitse jolla varmistamme, että pystymme korjaaman vian jopa yhden arkipäivän vasteajalla.

Tarkat LED-screen videoseinäratkaisut korvaavat videotykin ja valkokankaan sekä perinteiset kapeakehyksiset videoseinänäytöt esityskäyttössä

Tiheäpikseliset LED-screen videoseinät korvaavat jo nyt videotykkejä ja näytöillä tehtyjä videoseiniä yrityksien suurissa kokoustiloissa ja auloissa, koulujen auditorioissa ja seminaaritiloissa ympäri maailmaa.

Kirkkaus ja saumattomuus ovat LED-screen tekniikan etuja. Kun tavoite on toteuttaa saumaton videoseinä valoisassa ympäristössä, LED-screen tekniikka on oikea valinta kun lähin katseluetäisyys on alkaen 3m.

Haastavien LED-screen videoseinäratkaisujen asiantuntija

Olemme Suomessa videoseinien edelläkävijä, kokeneita LED-screen tekniikan ratkaisutoimittajia sekä taitavia projektijohtajia suurissa visuaalisen viestinnän hankkeissa. DiLED -tuotteista löydämme ratkaisun jokaiseen tarpeeseen. Jos jokin malli ei istu suoraan tarpeeseen, pystymme optimoimaan ja räätälöimään kaikkien malliemme ominaisuuksia komponenttitasolla.

Olemme toteuttaneet vuosien varrella haastavia LED-screen -videoseinäratkaisuja kaikenlaisiin ympäristöihin, kuten ulkokäyttöön julkisivuihin ja teiden varsiin sekä sisälle kauppakeskuksien tapahtuma-aukioille, televisiostudioihin ja myymälöiden näyteikkunoihin. Teemme työtämme intohimolla ja haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla - myös sinua.

Ota yhteyttä ja kysy lisää, autamme mielellämme!


174 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page